Rold Skov Museerne

MERE ROLD SKOV

 

Roldskovmuseernes præsentationsfolder 

 

Udflugtspakke til grupper / foreninger

 

Rold Skov Natur- og Kulturcenter

 

VisitRebild


FLERE MUSEER

Bælum Mølle

 

Lars Kjærs Hus

 

Cirkus Museet i Rold

Forside

 

 

Spillemands-, Jagt- og Skovbrugsmuseet

 

Vi er et kulturhistorisk lokalmuseum i Rebild kommune (oprettet 1951) og beliggende ved Rebild Nationalpark og den omgivende Rold Skov.

 

Museet har skovlandets historie og den nordjyske musikalske folkekultur som sit arbejdsområde. Udover samlinger, udstillinger og arkiver er museet hjemsted for en række interessegrupper og foreninger der aktivt deltager i museets virke.

Måske var det noget for dig.
 

 

 

Spillemands-, Jagt og Skovbrugsmuseets museumsforening.

Årskontingent: 150 kr pr par, 100 kr pr person.

Kontakt museet for oplysninger om de forskellige interessegrupper.

 

Kulturhistorien

Museet indeholder kulturhistoriske samlinger fra Rold Skov området samt specialsamlinger for skovbrug og folkemusik. Det himmerlandske skovland har i århundreder været med til at sikre lokalbefolkningens eksistens.
Få et glimt af skov og mennesker igennem tiden.
 

De små skoverhverv

Fremstilling af træsko, trækulsbrænding, pottemageri, kurvebinding m.v. udgjorde et kærkomment supplement til landbruget.
Det organiserede skovbrug med store skovdistrikter, voksede frem fra starten af 1800-tallet. Få et indblik i skovbrugets arbejdsmetoder, før mekaniseringen for alvor satte ind i slutningen af 1950erne.

Træindustrien fik væsentlig betydning for egnen fra slutningen af 1800-tallet, med en række små og store savværker.

 

Jagt og krybskytteri

Skovudstillingen omfatter også en mindre samling af jagtvåben og desuden fortælles der om krybskytter, samt røverbander i Rold Skov.
Den traditionelle nordjyske folkemusik og folkedans har sit center på museet, med arkiv, udstillinger (bl.a. folkedragter) og levende aktiviteter.


Dans og aktiviteter

Hver søndag er der gammeldans for alle til musik af Rebild Spillemændene. Den første søndag i måneden (undtagen i sommerferien) er der familiedans kl. 13-14.
I løbet af året har vi en række aktivitetsdage,med husflid og håndværk. Vi arrangerer guidede ture som "Den Gode Historie", Kulturhistoriske dage i efterårsferien og ikke mindst den traditionsrige julestue den første lørdag i Advent.

 

 

 

 
AKTIVITETSKALENDER
søndag 8 december 14:00 - 17:00
Søndagsdans
søndag 15 december 14:00 - 17:00
Søndagsdans
søndag 22 december 14:00 - 17:00
Søndagsdans
søndag 29 december 14:00 - 17:00
Søndagsdans