Rold Skov Museerne

MERE ROLD SKOV

Spillemands-, Jagt - og Skovbrugsmuseets sommerprogram 

 

Museernes arrangementsfolder 2009 (pdf - 0,5 MB)

 

Naturture mm. i Rold Skov Juli 2009 (pdf - 0,5 MB) 

 

Udflugtspakke til grupper / foreninger

 

Rold Skov Natur- og Kulturcenter

 

VisitRebild

 

 


FLERE MUSEER

Bælum Mølle

 

Lars Kjærs Hus

 

Cirkus Museet i Rold

Sommerprogram 2009

Aktiv sommerferie

 

Museet og de kulturhistoriske udstillinger fra Rold Skov området og den traditionelle folkekultur i Nordjylland er åben daglig kl 10-17 i juli måned.

 

 

Spillemandsmusik og Gammeldans

Hver søndag kl. 14-17 og onsdagene 8/7 – 15/7 -  22/7 og 29/7 kl. 19.30-22.30.
 

 

Sommeraktiviteter på museet: Huggehus

 

Tirsdag den 7. juli til torsdag den 9. juli. Begge dage kl. 11-16
 

I det gamle landbosamfund var der på gårdene et huggehus, hvor man kunne sidde og snitte eller forarbejde genstande til gavn og fritid.
I huggehuset/teltet ved museet finder du i denne uge bl.a. Birthe, Arne, Jens, John og Klaus der vil vise og igangsætte aktiviteter. Birthe fremstiller reb som i gamle dage, ligesom er laves fletning af reb. Mændene laver klaptræer, som førhen blev brugt i stedet for grimer til heste og køer. Lav også dit eget puslespil i træ, eller forsøg dig med en krybskyttefløjte. Der snittes også papirknive og flere slags trædyr. Prøv selv – og få en ting med hjem.
Entre: 25 kr. for voksne – børn gratis. Desuden påregnes en materialeudgift.

 


Sommeraktiviteter på museet: Halm og Siv

 

Tirsdag den 14. juli til torsdag den 16. juli. Begge dage kl. 11-16

 

I det gamle landbosamfund fremstillede man både brugs- og pyntegenstande i halm, hør og siv. At fremstille genstande i halm og hør kaldes løbbinding, og sivsko blev lavet af siv eller søkogleaks. Halm og sivgruppen vil vise og instruere, og der bliver mulighed for at prøve håndværket på mindre ting eks. uroer, sivdukker, halmvisker, stjerner, sivdrillepinde, en lille kurv, et raflebæger m.v. Resultatet får man med hjem.
Entre: 25 kr for voknse, børn gratis – der må påregnes en materialeudgift.


Levendegørelse af husflid og håndværk
 

 

Fredag den 17. juli og lørdag den 18. juli. Begge dage kl. 10-17


Få inspiration til spændende fritidsaktiviteter.
Arbejdende stande med en lang husflids- og håndværkerfag med rig mulighed for selv at prøve. Der arbejdes bl.a. med træ, pil, uld, halm, filtning, tin  o.s.v.  Entre. voknse 25 kr – børn gratis.
I samarbejde med Ålborg Amts Husflidskreds. Information om de lokale husflidsforeninger, spændende tombola. Underholdning med Rebildspillemændene.

 

 

Sommeraktiviteter på museet: Blomster og Musik

 

Tirsdag den 21. juli til torsdag den 23. juli. Begge dage kl. 11-16

Denne uge går der blomster og musik i det hele. På en blomstervæv kan man lave små, fine brocher, og med hæklenål og garn laver du din egen lille blomst til pynt på blusen eller sommerhatten. Vi går tur i Rebild bakker med kurv og madpakke og oplever floraen i den skønne natur. Vi samler ind og bestemmer de vilde planter, og hjemme på museet presser vi  blomster. Medbring hertil en gammel telefonbog. Lav også dit eget postkort eller et bogmærke til sommerens yndlingslæsning.
Tag violinen eller harmonikaen med og stift bekendtskab med den Himmerlandske folkemusik. Vejledning og sammenspil. Noder haves.
Pris: Voksne 25 kr. – børn gratis. Materialeudgift må påregnes.


Levendegørelse af Husflid og Håndværk

 

Fredag den 24. juli og lørdag den 25. juli. Begge dage kl. 10-17

Få inspiration til spændende fritidsaktiviteter. Arbejdende stande med en lang række husflids-og håndværkerfag – med rig mulighed for selv at prøve. Der arbejdes bl.a. med træ, pil, uld, halm, filtning, tin osv. 
I samarbejde med Ålborg Amts Husflidskreds. Information om de lokale husflidsforeninger og deres tilbud. Spændende tombola. Underholdning ved Rebildspillemændene.
Pris: Voksne 25 kr., børn gratis.


Sommeraktiviteter på museet: Bogbinding


Tirsdag den 28. juli til torsdag den 30.juli. Begge dage kl. 11-16


Præsentation af faget, dets metode og redskaber og udstilling af gammelt værktøj. Har du en bog, der trænger til reparation, f.eks. en ny ryg, så tag den med. Måske kan du selv lære at reparere eller få det gjort.  For børnene er der mulighed for at lave en lille bog de kan få med hjem.
Entré: Voksne 25 kr., børn gratis.
 

Sommeraktiviteter på museet: Bogbinding

 

Tirsdag den 28. juli til torsdag den 30.juli. Begge dage kl. 11-16.

 

Præsentation af faget, dets metode og redskaber og udstilling af gammelt værktøj. Har du en bog, der trænger til reparation, f.eks. en ny ryg, så tag den med. Måske kan du selv lære at reparere eller få det gjort.  For børnene er der mulighed for at lave en lille bog de kan få med hjem.Entré: Voksne 25 kr., børn gratis. 

AKTIVITETSKALENDER
søndag 19 juli 13:00 - 16:00
March for Moder Jord
søndag 19 juli 14:00 - 17:00
Søndagsdans
tirsdag 21 juli 10:00 - 17:00
Sommeraktiviteter på museet: Blomster og Musik.
tirsdag 21 juli 10:00 - 17:00
Sommeraktiviteter på museet: Blomster og Musik.
onsdag 22 juli 10:00 - 17:00
Sommeraktiviteter på museet: Blomster og Musik.